Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Επεσε η οροφή από αίθουσα Δημοτικού – Ευτυχώς τα παιδιά είχαν φύγει για εκδρομή!!!

Επεσε η οροφή από την αίθουσα της έκτης Δημοτικού και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης

Για ακόμη μια φορά, μαθητές κινδύνευσαν μέσα στην ίδια τους την τάξη, καθώς κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή της ΣΤ ‘2 τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας.

Τα χειρότερα για τους 20 μαθητές αποφεύχθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα της δασκάλας τους. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα, ωστόσο, η δασκάλα παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου, έβγαλε τα παιδιά έξω στο προαύλιο, λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση της ψευδοροφής. Έτσι, από την κατάρρευση δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

orofi 3 orofi 1 orofi4 orofi5 orofi6

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα το περασμένο καλοκαίρι. Βεβαίως, το ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη αίθουσα και όλο το κτίριο είχαν ελεγχθεί το προηγούμενο διάστημα από συνεργεία του Δήμου ή άλλων αρμόδιων φορέων, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είχαν γίνει εργασίες.

vivlio mpelogiannis