Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη – 85η ΔΕΘ: μεγάλο συλλαλητήριο εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών και νέων

Στο Βαρδάρη ολοκληρώθηκε το πολύ μεγάλο συλλαλητήριο των εργατικών Συνδικάτων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών γυναικών και νέων στέλνοντας μήνυμα πως «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα».

Διαδηλωτές από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΧΑΝΘ και πορεύτηκαν μαχητικά και δυναμικά στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Τέρμα πια στις σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών είναι η απάντηση των εργατών».

thess deth thess deth1 thess deth2 thess deth3

Διαδήλωσαν για όλα εκείνα που τους τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-έκτρωμα με τις «ανατροπές του αιώνα», με το οποίο η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση ώστε να ξεσαλώνει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση και το κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης.