Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θράσος από την υπουργό πολιτισμού: Χαρακτήρισε «φιέστα» την απεργία των εργαζόμενων!

Με θρασύτατες δηλώσεις απάντησε η υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο υπουργείο και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, χαρακτηρίζοντας ως «φιέστα» την απεργία τους! 

«Σήμερα ανέβηκα στην Ακρόπολη, μιλήσαμε και με τους απεργούς. Υπήρξαν άνθρωποι με ηλεκτρονικό εισιτήριο που δεν μπόρεσαν να δω την Ακρόπολη, αυτά πληγώνουν την πολιτιστική  μας κληρονομιά. Δώσαμε ραντεβού για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και κάπου εκεί θα λήξει η φιέστα που δεν συμμερίστηκα ποτέ» σημείωσε η υπουργός, απαξιώνοντας έτσι τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Θυμίζεται ότι σήμερα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολόγοι της χώρας προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. 

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην Ακρόπολη, στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο, στο Ηράκλειο στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ενώ ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις. 

Σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως «μετά από τα λιμάνια – αεροδρόμια – πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα, το “δρόμο” της εκχώρησης παίρνουν σχολεία, Νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κλπ. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον “εγγύηση” για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους».