Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Αυξάνεται η αποστολή όπλων στην Ουκρανία από ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες

«Οι δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Μάλιστα, στο Κίεβο δίνεται απεριόριστη ποσότητα όπλων», είπε ο Βλαντιμίρ Νόβικοφ αξιωματικός του ρωσικού στρατού.

«Αν παλαιότερα αυτές ήταν κρυφές προμήθειες, τώρα εισάγονται ήδη ανοιχτά, στην πραγματικότητα, σε απεριόριστες ποσότητες», σημείωσε ο Βλ. Νόβικοφ στο RIA Novosti.

Ανέφερε ότι ακόμη και τέτοιες προμήθειες όπλων δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα, αλλά εξακολουθούν να δημιουργούν δυσκολίες στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην Ουκρανία πυραύλους κατά των ραντάρ. Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία, σχεδιασμένων για την καταστροφή ραντάρ, εμφανίστηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Λίγες μέρες αργότερα, αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι της σειράς HARM περιλαμβάνονταν όντως στην προμήθεια αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία.

Οπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, δήλωσαν χθες Πέμπτη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Κι’ άλλα όπλα από τις ΗΠΑ

Οπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, και ενδέχεται να ανακοινωθεί από σήμερα, δήλωσαν χθες Πέμπτη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ρίχνει διαρκώς λάδι στη φωτιά του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ των Νατοϊκών κρατών και της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Η Ουάσιγκτον ήδη έχει στείλει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει την εντολή για την αποστολή όπλων αξιοποιώντας το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού των ΗΠΑ.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν πως η ανακοίνωση μπορεί να γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι το νέο πακέτο εξοπλισμών μπορεί να αλλάξει μέγεθος ή αξία. Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Και η κυβέρνηση της Εσθονίας σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με επιπλέον οπλισμό, ιδίως ολμοβόλα και αντιαρματικά όπλα, ανακοινώθηκε από το Ταλίν χθες Πέμπτη.

Το βαλτικό κράτος, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, θα υποστηρίξει επίσης την Βρετανία για την επέκταση της εκπαίδευσης μελών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ θα διαθέσει στην Ουκρανία νοσοκομείο εκστρατείας σε συνεργασία με τη Γερμανία, διευκρίνισε το εσθονικό υπουργείο Άμυνας.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα