Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Πάνω απο 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος

Μια απέραντη κόκκινη λαοθάλασσα. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η εντυπωσιακή συγκέντρωση ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) στην Καλκούτα.

Η συγκέντρωση, που είχε προεκλογικό χαρακτήρα έλαβε χώρα στις 3 Φλεβάρη και οργανώθηκε στα πλαίσια του «Αριστερού Μετώπου», ενός συνασπισμού προοδευτικών κομμάτων στη Δυτική Βεγγάλη του οποίου ηγείται το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στο τεράστιο πλήθος απευθύνθηκαν με ομιλίες τους στελέχη του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας του κόμματος Σιτάραμ Γιετσούρι, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι. «Η κυβέρνηση Μόντι υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές», σημείωσε ο Γιετσούρι προσθέτοντας πως «αγρότες αυτοκτονούν και η ανεργία έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 45 χρόνων».

Κόκκινη λαοθάλασσα στην Καλκούτα.

Ο γεν. γραμματέας του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να ενισχυθεί η πάλη για μια εναλλακτική δημοκρατική κυβέρνηση ενώ τόνισε πως τόσο το κυβερνητικό κόμμα BJP όσο και το αντιπολιτευόμενο TMC είναι «οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Σημειώνεται ότι στην Ινδία των 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων, περίπου 763 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μόντι έχει επιδεινώσει σημαντικά τις συνθήκες ζωής των εργαζόμενων και των αγροτικών πληθυσμών