Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Γενική απεργία στις 11 Οκτώβρη ενάντια στην πολιτική Ντράγκι και το κύμα αυξήσεων

Γενική απεργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν κηρύξει για τις 11 Οκτώβρη εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες στην Ιταλία, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι.

Στην απεργία καλεί η Ενωση Συνδικάτων Βάσης Ιταλίας (USB) ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», που στην πράξη σημαίνουν «απολύσεις, εκποιήσεις, εκμετάλλευση, επισφάλεια».

Δίνοντας έμφαση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία, που δεν μονιμοποιεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δεν προχωράει σε προσλήψεις, «κόβει δαπάνες για σχολικά κτίρια, ενώ οι τάξεις παραμένουν υπερπλήρεις με 27-30 μαθητές, με τον κίνδυνο να γίνουν εστίες μόλυνσης εφόσον τα ταβάνια δεν καταρρεύσουν πρώτα», η USB καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η απεργία της 11ης του Οκτώβρη αποτελεί ταυτόχρονα και διαμαρτυρία για το κύμα αυξήσεων που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη γειτονική χώρα και πλήττει τις τάξεις των εργαζομένων. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται στα καύσιμα, στα τρόφιμα και σε πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Σε μήνυμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η USB καλεί σε εθνική απεργία στις 11 Οκτώβρη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της Ιταλίας που επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα με απολύσεις, ανεργία, ακρίβεια, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Για αυτή την κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των συνδικάτων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων CGIL, CISL and UIL που έβαλαν πλάτη για την προώθηση αυτών των αντεργατικών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια αντεργατική επίθεση επιχειρηματικών ομίλων – ΕΕ – κυβερνήσεων που στόχο έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας σε βάρος των εργαζομένων.

Όμως οι εργαζόμενοι είναι που παράγουν τον πλούτο.

Απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών – ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη της οργάνωσης, του συλλογικού αγώνα, της ταξικής, διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB».

che guevara 008