Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία

Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής! Με αυξημένους στόχους διακίνησης προετοιμάζουν την πανεξόρμηση οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Σε θέσεις μάχης είναι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζοντας την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 8-9 Οκτώβρη, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μαζί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενα κάλεσμα που βάζει στο επίκεντρο τα μεγάλα «γιατί» και το «τι φταίει» για τα συνεχόμενα βάρη που φορτώνονται στον λαό, κυρίως για το «τι μπορεί να γίνει απέναντι σε αυτή την κατάσταση», ποια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Κάλεσμα για να γίνει ένα μεγάλο βήμα, με νέους μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής, του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για να χτιστεί «ασπίδα» για το σήμερα και να ανοίξει o ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Για να γράψει ο λαός το δικό του «σενάριο», βάζοντας τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανατείλει η ελπίδα, η προοπτική για τον λαό!

Ήδη, τα κομματικά γραφεία έχουν στολιστεί με αφισάκια που αναγγέλλουν την πανεξόρμηση, γίνονται συσκέψεις στελεχών, συνεδριάσεις Γραφείων ΚΟΒ, ώστε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να βρεθούν επί ποδός όχι μόνο το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτώβρη αλλά όλη τη βδομάδα.

Αποφάσεις 21ο Συνέδριο διακίνηση

Με την πεποίθηση ότι το πιάσιμο των φιλόδοξων πλάνων θα κριθεί από τη συλλογική αλλά και την ατομική δουλειά του καθενός, σχεδιάζεται η δουλειά με χαρτί και μολύβι, ξεχωρίζονται τόποι δουλειάς, εργοστάσια, δήμοι, πανεπιστήμια, σχολεία και γειτονιές, σχεδιάζεται συγκεκριμένα το ποιος σύντροφος, με πόσα φύλλα, σε ποιους ανθρώπους θα δώσει τον «Ριζοσπάστη».

Ταυτόχρονα, αξιοποιείται ο μεγάλος κύκλος οπαδών και φίλων του Κόμματος, επιδιώκοντας να πάρουν οι ίδιοι μερίδιο δουλειάς σ’ αυτήν την υπόθεση, να βοηθήσουν να φτάσει το Κάλεσμα σε πολλούς που σε αυτήν τη φάση έχουν αυτιά ανοιχτά απέναντι στο Κόμμα.

Ιδιαίτερο μερίδιο ευθύνης παίρνουν και οι κλαδικές ΚΟΒ, που δίνουν αυτή την περίοδο τη μάχη για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Άλλωστε, το Κάλεσμα της ΚΕ μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που προβληματίζονται από τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση και τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, που αναγνωρίζουν ότι με τη συμβολή του Κόμματος μπορεί ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Η πλατιά συζήτηση με το Κάλεσμα μπορεί να συμβάλει στο να διοχετευτεί μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής αγανάκτησης στην ενίσχυση του αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μακριά από τη λογική της ανάθεσης, της δήθεν λύσης μέσω μιας κυβερνητικής εναλλαγής.

Ριζοσπάστης γίνε συνδρομητής