Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές: Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην ρωσική πόλη Τιουμέν

Τη βία και την καταστολή των τοπικών αστυνομικών αρχών αντιμετώπισαν κομμουνιστές στη Ρωσία που επιχείρησαν, στις 7 Νοέμβρη, να τιμήσουν τα 103 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην πόλη Τιουμέν.

Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας, είχαν πάρει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, η αστυνομία επιτέθηκε με σκοπό να τους διαλύσει, συλλαμβάνοντας τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του Κόμματος και άλλα στελέχη.

tyumen 2

Με ανακοίνωση του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την αντικομμουνιστή στάση των τοπικών αρχών της Τιουμέν, τονίζοντας πως η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος της ιδεολογικής και πολιτικής προσπάθειας να αποσιωπηθεί το επαναστατικό μήνυμα του Κόκκινου Οκτώβρη. Κάτι, που όπως αναφέρει, είναι προφανές από το γεγονός ότι οι αρχές επέτρεπαν τη διεξαγωγή άλλων μαζικών δραστηριοτήτων, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε άλλες πόλεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Ρώσους συντρόφους και ζητά από τις αρχές να σταματήσουν κάθε δίωξη εναντίον τους.

«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»: 103 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση