Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Καλάθι του νοικοκυριού», όπως λέμε αρχ…δια καπαμά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το περιβόητο… «καλάθι του νοικοκυριού» που λάνσαρε η κυβέρνηση ως υποτιθέμενο αντιστάθμισμα στην ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ξεγελάσει τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αυθόρμητη απάντηση ενός ηλικιωμένου άνδρα όταν ρωτήθηκε από ρεπόρτερ πρωϊνής εκπομπής του ΑΝΤ1 έξω από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η απάντηση του κυρίου ήταν αφοπλιστική: «Α@χίδια καπαμά». Ο δημοσιογράφος, όμως, επέμενε και ξαναρώτησε με αποτέλεσμα να πάρει παρόμοια απάντηση: «Τρίχες, τίποτα».

Σχόλιο του ΚΚΕ για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Τα αυθόρμητα και γλαφυρά σχόλια όσων βρέθηκαν σήμερα στα supermarkets αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας με το λεγόμενο “καλάθι του νοικοκυριού”!

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση “πασάρει” τις εβδομαδιαίες προσφορές που -ούτως ή άλλως- έχουν τα supermarkets ως κυβερνητική πολιτική κατά της ακρίβειας.

Η ανάγκη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για πραγματικές ανάσες ανακούφισης κι όχι κοροϊδία, πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής διεκδίκησης, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα