Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καμαρώνει ο Μπουτάρης για τις χιλιάδες κλήσεις που πλήρωσαν κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης

Σε απολογισμό του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, προχώρησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκες ικανοποιημένος. Και πώς να μην είναι άλλωστε, με χρέωση 1,70/ανά ώρα!!! (όταν στην Αθήνα είναι 1 ευρώ/ώρα) και χιλιάδες κλήσεις σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Η εφαρμογή του μέτρου συνδυάστηκε με εντατικούς ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία μοίρασε 44.200 κλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2018 με το 68% των παραπάνω ελέγχων να αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (κατά βάση άνθρωποι που δεν είχαν να πληρώσουν ούτε το 1,70 του Μπουτάρη) , ενώ το 32% παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Όπως είπε η υπεύθυνη επί των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης,, «Πέρσι με το παλιό σύστημα στάθμευσης είχαμε έσοδα 200.000 ευρώ το χρόνο. Φέτος, έχουμε 200.000 ευρώ μόνο τον πρώτο μήνα» και υποσχέθηκε (απείλησε) με την επέκταση του συστήματος στάθμευσης. Βλέπετε ανακάλυψαν φλέβα χρυσού.

Όσον αφορά το «δυναμικό συστημα ελεγχόμενης στάθμευσης» με ανάδοχο την Intrakat, καμία σχέση δεν έχει με το ξεπερασμένο σύστημα ωριαίων καρτών της Αθήνας. Και η τεχνολογία, υπό τη διαχείριση της ιδιωτικής εταιρείας με το αζημίωτο, στην υπηρεσία της ληστείας κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Και για να χρυσώσει το χάπι ο κ. Μπουτάρης, υποσχέθηκε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα έχουν «ανταποδοτικό χαρακτήρα», δηλαδή, πρόσληψη περισσότερων ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία οι οποίοι δε θα αφήσουν καφανεδάκι για καφενεδάκι ανεξέλεγκτο (Τα καφέ της παραλίας που έχουν καταλάβει όλο το διαθέσιμο πεζοδρόμιο, έχουν τον τρόπο τους).

Και μια και μιλάμε για παραλία, αν την ίδια ζέση έδειχνε ο κ. Μπουτάρης, για την παραλία, δε θα ήταν η θάλασσα γεμάτη από κάθε βρωμιά. Εικόνα αποκρουστική και αηδιαστική αυτή που αντίκρισαν κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης τις ημέρες των γιορτών.

Ελπίζουμε ο κ. Μπουτάρης μη σκεφτεί τη λύση των διοδίων στην πόλη («ανταποδοτικά»… πάντα) για να καθαρίσει τη θάλασσα.

Κύριε Μποτυτάρη , αντί να αναλώνεται χρόνο στο πώς θα «αρμέγεται» κατοίκους και επισκέπτες της πόλης (και είναι πολλοί) μήπως να διεκδικούσατε κονδύλια για τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης που είναι σοβαρότερα από το κυκλοφοριακό χάος που επικαλείστε;

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5