Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής καταγγέλλει στο λαό της πόλης την κίνηση του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής, κου Φασκιώτη, ο οποίος την Δευτέρα 11/11, ΚΑΛΕΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να συλλάβουν την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” και δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Σαρηπαναγιώτου, εντός του 1ου Παιδικού Σταθμού την ώρα που εκεί βρίσκονταν γονείς και μικρά παιδιά.

✔️  Είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν, η πιεστική απαίτηση δύο γονιών προς τις παιδαγωγούς για να πάρουν τα παιδιά τους στο βρεφικό σταθμό. Το προσωπικό και η απερχόμενη αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου τους εξήγησαν ότι, τόσο ο κανονισμός όσο και η παιδαγωγική πρακτική, δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση υπεράριθμων παιδιών και δεν μπορούν να γίνουν διακρίσεις.

Τους παρέπεμψαν στον Δήμαρχο που γνωρίζει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία νέου βρεφικού σταθμού, αλλά σε λίγο οι γονείς επέστρεψαν συνοδευόμενοι από τον κο Αντιδήμαρχο, με μεγαλύτερη ένταση και ζητούσαν λύση στο πρόβλημά τους από τους υπαλλήλους και την αντιπρόεδρο κα Σαρηπαναγιώτου.

Οι απαντήσεις της αντιπρόεδρου κας Σαρρηπαναγιώτου δεν άρεσαν στον κο Φασκιώτη και γι΄ αυτό κάλεσε την άμεσο δράση για να την απομακρύνει από τον χώρο, γεγονός πρωτόγνωρο για την ιστορία της πόλης!

ℹ️  Οι παιδικοί σταθμοί ανήκουν στο Νομικό Πρόσωπο “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” που μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμα νέα διοίκηση και λειτουργεί με την απερχόμενη για να εξασφαλίζεται η λειτουργία των σταθμών (τροφοδοσία, μισθοδοσία εργαζομένων κ.λπ.).

ℹ️  Το θέμα της νέας σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου του “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο φορές και η πρόταση της νέας δημοτικής αρχής έχει καταψηφιστεί απ’ όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, καθώς απαγορεύει στους φορείς – μέλη του να ορίσουν μόνοι τους εκπροσώπους τους.

✔️   Με βάση το καταστατικό του Νομικού Προσώπου “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 15 μέλη, 7 δημοτικούς συμβούλους, 2 πολίτες, τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παιδιού και από τους 4 φορείς χρήστες των υπηρεσιών του “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” (Α και Β ΚΑΠΗ, γονείς παιδικών σταθμών και γονείς των ΑμεΑ). Όλες οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές πρότειναν την κατανομή των 9 πολιτικών θέσεων σε όλες τις δημοτικές δυνάμεις και οι φορείς όριζαν τους εκπροσώπους τους. Αυτή ήταν και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων.

Η δημοτική αρχή δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο καμία λύση για το πρόβλημα της στέγασης των 35 βρεφών και παρότι προκλήθηκε επανειλημμένα, δεν εξηγεί γιατί δεν υλοποιήθηκε η λύση που είχε προετοιμάσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αφήνει να διαδίδεται στην πόλη ότι θα εκδιώξει τα ΑμεΑ από τον χώρο τους για να μπουν τα βρέφη, καλλιεργώντας το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Μια πρόταση που πέραν των άλλων δεν έχει γίνει δεχτή από κανέναν εμπλεκόμενο και η οποία κι αύριο αν έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι περατωμένη την Άνοιξη με τις πιο ευοίωνες προβλέψεις.

 ✔️   Όλα δείχνουν πως οι νέοι γονείς της πόλης μας δεν θα βρίσκουν απέναντί τους μόνο τις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης, αλλά και μια εχθρική δημοτική αρχή με πολλές πολιτικές επιταγές να εξαργυρώσει, ξεκομμένη από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

🔺  Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι στήριγμά τους στις αγωνίες και τους αγώνες τους για μια καλύτερη ζωή γι αυτούς και τα παιδιά τους.

|> Πηγή <|

Ατέχνως click