Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατερίνα Γεράκη: Το ρεύμα αμφισβήτησης στην ΕΕ πρέπει να γίνει αγωνιστική διεκδίκηση και να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ _VIDEO

Το Κόμμα μας έχει εντοπίσει και στις προηγούμενες εκλογές και στις περιφερειακές εκλογές ένα υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης σε ευρύτερα εργατικά και λαϊκά στρώματα απέναντι σε μία πολιτική που τον πλήττει, που εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα με πολύ σημαντικές κινητοποιήσεις και αγώνες σε όλους τους χώρους. Αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης πρέπει να γίνει και αγωνιστική διεκδίκηση και να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, σημείωσε στην παρέμβασή της στο κανάλι «Kontra» η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη.

Τόνισε πως υπάρχει μία γενικευμένη αγανάκτηση του λαού μας με βάση τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων, μια αμφισβήτηση μιας πολιτικής που ο λαός καταλαβαίνει ότι δεν είναι απόκλιση από την ευρωπαϊκή κανονικότητα, ότι δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά αφορά και έχει ως βασικό παρονομαστή την πολιτική της ΕΕ και πολύ περισσότερο μία ανησυχία για τις εξελίξεις, για την άμεση εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους στη γειτονιά μας με πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Στάθηκε στο θέμα με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, υπενθυμίζοντας πως «πέντε χρόνια μετά επιβεβαιώνεται ακριβώς η κριτική εκτίμηση που είχαμε κάνει από τότε», αφού αποδεικνύεται πως αυτή η συμφωνία δεν εξάλειφε, αλλά αντίθετα περιείχε σπέρματα αλυτρωτισμού και εθνικισμού που από τότε εντοπίζονταν και αποδεικνύεται ότι δεν έγινε για να λύσει τις διαφορές των δύο χωρών. «Λέγαμε ότι το όνομα από μόνο του δεν λύνει τα προβλήματα. Πρέπει να θυμηθούμε, η διάλυση, ο διαμελισμός, το μακελειό της Γιουγκοσλαβίας ήταν ΝΑΤΟική παρέμβαση. Και πάμε μετά να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Βαλκάνια με τους εθνικισμούς που τροφοδοτούνται και ανοιγοκλείνουν ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία, πάλι μέσα από ενταξιακή πορεία στο ΝΑΤΟ; Αυτός που δημιουργούσε το πρόβλημα, θα μπορούσε να το λύσει; Αποδεικνύεται πως όχι», είπε η Κ. Γεράκη. Επεσήμανε μάλιστα πως βάσει μιας Συμμαχίας όπως είναι το ΝΑΤΟ, δεν είναι στην πραγματικότητα η αδελφοσύνη και η κοινή συνύπαρξη των λαών, αλλά το πώς κάθε αστική τάξη κάθε χώρας θα εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον πόλεμο για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό, «γιατί και ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός αυτή τη στιγμή ματώνουν. Η Ελλάδα συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος ανάμεσα στο ΝΑΤΟικό μπλοκ και στην καπιταλιστική Ρωσία. Δεν είχε καμία δουλειά η χώρα μας, όπως και καμία χώρα να εμπλακεί σε αυτό το μακελειό. Οι λαοί των δύο χωρών, όπως και συνολικά οι λαοί, μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους και να σταματήσουν τον πόλεμο».

Καταλήγοντας χαρακτήρισε αχαρακτήριστο, ντροπιαστικό και αντιεπιστημονικό αυτό που γίνεται στον «Ευαγγελισμό» με την «privé» λειτουργία για τους επίσημους του Conference Cup, «γιατί κανείς δεν μπορεί από πριν να πει ποιο περιστατικό είναι επείγον και ποιο δεν είναι. Δυστυχώς εκφράζεται με έναν πολύ κυνικό, αδιάντροπο τρόπο αυτό που κατά τα άλλα όμως ισχύει, αν έχεις μεγάλη τσέπη μπορείς να πας στο νοσοκομείο στην ιδιωτική κλινική, αλλά ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει αυτό το χάλι στα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς – λάστιχο, εικόνες εφημερίας ντροπιαστικές, με μισθούς πολύ λιγότερους από αυτά που πληρώνουν όλοι αυτοί για να πάνε στις σουίτες. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να γίνουν κριτήριο της σκέψης και της ψήφου του λαού και μπροστά στις ευρωεκλογές, γιατί η εμπορευματοποίηση της Υγείας είναι κατεύθυνση της ΕΕ και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη – μέλη».

Δείτε

Ατέχνως info

Γεράκη Κατερίνα

43χρονη δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Πετράλωνα. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, στο συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο των δικηγόρων. Συμμετέχει στην Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών. Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων και μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες _περιφερειακή Σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής .

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter