Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατερίνη: Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νικόλαος Τσουπέης

Τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνης, Νικόλαο Τσουπέη, παρουσίασε η ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που έγινε στοn χώρο του αμφιθεάτρου στο ΔΙΠΑΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ, Αντώνης Παπαδόπουλος, και τον υποψήφιο δήμαρχο παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος του δήμου Δίου – Ολύμπου και μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ, Κατερίνα Κουρίτα.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Αρχοντία ΠαπαγεωργίουΣτέλλα Νικολάου, Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος, καθώς και ο περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πιερίας, Γιάννης Σκούφας.

Η Κατερίνα Κουρίτα στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η μοναδική ψήφος που δεν θα πάει χαμένη», καθώς «δεν θα την βρει απέναντί του και ενάντιά του ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα μετανιώσει, δεν θα ψάχνει άλλα χέρια να κόψει την επομένη των εκλογών». 

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Νικόλαος Τσουπέης αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που ανέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αυτό της Παιδείας. Υπενθύμισε, επίσης, πως «βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα, απαιτώντας όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και ελέγχοντας, αν πληρούνται όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφαλείας. Πετύχαμε την καταβολή της καθυστερημένης μισθοδοσίας των εργαζομένων του Ωδείου και της ΔΗΚΕΔΗΚ, όπως, επίσης, και την καταβολή των υπερωριών των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στηρίξαμε τον αγώνα των σχολικών τροχονόμων και πετύχαμε, ώστε να πληρωθούν κανονικά όσο διάστημα υπήρχε αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοιού και να τους παρασχεθούν τα κατάλληλα μέσα εργασίας τους».

«Μαζί με κατοίκους, φορείς και συλλόγους εναντιωθήκαμε κατά της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Πιέρια. Παρεμβήκαμε στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Κατερίνη, απαιτώντας την άμεση αντιμετώπισή του, καθώς επηρεάζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αρνητικά», πρόσθεσε.

Στάθηκε στην ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, της υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, της κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης, που να παρέχει ποιοτικό και ασφαλές νερό με ταυτόχρονη μείωση των τελών ύδρευσης κ.α.

«Έχει την πείρα τώρα ο λαός μας να κρίνει πως κάθε διοίκηση είναι χειρότερη από τη προηγούμενη, πως, όταν χρειάζεται, μια χαρά συμπράττουν και μετακινούνται από συνδυασμό σε συνδυασμό, πόσο “ακομμάτιστοι” είναι, όταν δηλώνουν σε συνεδριάσεις ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε, καλώντας σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα