Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πνευμονικό οίδημα, από συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα, η αιτία θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα

Η συσ­σώ­ρευ­ση υγρών στον πνεύ­μο­να που προ­κά­λε­σαν πνευ­μο­νι­κό οίδη­μα ανα­φέ­ρε­ται ως αιτία θανά­του στην ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση για το 5,5 μηνών βρέ­φος από την Άρτα, το οποίο έμει­νε για ώρες μέσα στο αυτο­κί­νη­το ξεχα­σμέ­νο από τον πατέ­ρα του. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, κατά την νεκρο­ψία-νεκρο­το­μή που διε­νερ­γή­θη­κε στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Ιωαν­νί­νων, το βρέ­φος υπέ­στη αίσθη­μα ασφυ­ξί­ας εφί­δρω­ση, συριγ­μό στους πνεύ­μο­νες, δύσπνοια, βήχα, δυσκο­λία ανα­πνο­ής, υπο­ξία, με απο­τέ­λε­σμα να υπο­στεί πνευ­μο­νι­κό οίδη­μα που οδή­γη­σε σε καρ­δια­κή ανα­κο­πή λόγω υπο­ξυ­γο­ναι­μί­ας ταχυ­καρ­δία και κυάνωση.

Ενα­ντί­ον του 37χρονου πατέ­ρα, ασκή­θη­κε σε βάρος του ποι­νι­κή δίω­ξη για θανα­τη­φό­ρο έκθε­ση. Ζήτη­σε και έλα­βε προ­θε­σμία για την Παρασκευή.

Ο πατέ­ρας νοση­λευό­ταν φρου­ρού­με­νος και σε κατα­στο­λή στο Νοσο­κο­μείο της Άρτας, ωστό­σο σήμε­ρα βελ­τιώ­θη­κε η υγεία του οπό­τε και μετα­φέρ­θη­κε στον ανα­κρι­τή, ενώ σε κατα­στο­λή βρί­σκε­ται και η 27χρονη μητέ­ρα του άτυ­χου βρέ­φους. Μετά την μετα­φο­ρά του, επέ­στρε­ψε στο νοσο­κο­μείο, όπου συνε­χί­ζει να νοση­λεύ­ε­ται φρου­ρού­με­νος. Συνο­λι­κά 10 αστυ­νο­μι­κοί έχουν ανα­λά­βει την φρού­ρη­ση του 37χρονου και της συζύ­γου του, η οποία λαμ­βά­νει ισχυ­ρή αγω­γή και βρί­σκε­ται σε σοκ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο