Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατερίνη: Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νικόλαος Τσουπέης

Τον υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Κατε­ρί­νης, Νικό­λαο Τσου­πέη, παρου­σί­α­σε η ΤΟ Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ, σε εκδή­λω­ση που έγι­νε στοn χώρο του αμφι­θε­ά­τρου στο ΔΙΠΑΕ.

Την εκδή­λω­ση άνοι­ξε ο γραμ­μα­τέ­ας της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ, Αντώ­νης Παπα­δό­που­λος, και τον υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο παρου­σί­α­σε η δημο­τι­κή σύμ­βου­λος του δήμου Δίου — Ολύ­μπου και μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ, Κατε­ρί­να Κου­ρί­τα.

Στην εκδή­λω­ση, παρα­βρέ­θη­καν οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος Αρχο­ντία Παπα­γε­ωρ­γί­ουΣτέλ­λα Νικο­λά­ου, Αχιλ­λέ­ας Ζαχα­ρό­που­λος, καθώς και ο περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Πιε­ρί­ας, Γιάν­νης Σκού­φας.

Η Κατε­ρί­να Κου­ρί­τα στην ομι­λία της τόνι­σε, μετα­ξύ άλλων, πως «η στή­ρι­ξη των ψηφο­δελ­τί­ων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες είναι η μονα­δι­κή ψήφος που δεν θα πάει χαμέ­νη», καθώς «δεν θα την βρει απέ­να­ντί του και ενά­ντιά του ο εργα­ζό­με­νος, ο άνερ­γος, ο βιο­πα­λαι­στής αγρό­της, ο αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος, η νεο­λαία και οι γυναί­κες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών. Δεν θα μετα­νιώ­σει, δεν θα ψάχνει άλλα χέρια να κόψει την επο­μέ­νη των εκλογών». 

Στην ομι­λία του, ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Νικό­λα­ος Τσου­πέ­ης ανα­φέρ­θη­κε εκτε­νώς στα ζητή­μα­τα που ανέ­δει­ξε όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, όπως αυτό της Παι­δεί­ας. Υπεν­θύ­μι­σε, επί­σης, πως «βρε­θή­κα­με δίπλα στους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων στην καθα­ριό­τη­τα, απαι­τώ­ντας όλα τα μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας και ελέγ­χο­ντας, αν πλη­ρού­νται όλα τα μέτρα Υγεί­ας και Ασφα­λεί­ας. Πετύ­χα­με την κατα­βο­λή της καθυ­στε­ρη­μέ­νης μισθο­δο­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων του Ωδεί­ου και της ΔΗΚΕΔΗΚ, όπως, επί­σης, και την κατα­βο­λή των υπε­ρω­ριών των εργα­ζο­μέ­νων στην καθα­ριό­τη­τα. Στη­ρί­ξα­με τον αγώ­να των σχο­λι­κών τρο­χο­νό­μων και πετύ­χα­με, ώστε να πλη­ρω­θούν κανο­νι­κά όσο διά­στη­μα υπήρ­χε ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων λόγω κορω­νοιού και να τους παρα­σχε­θούν τα κατάλ­λη­λα μέσα εργα­σί­ας τους».

«Μαζί με κατοί­κους, φορείς και συλ­λό­γους ενα­ντιω­θή­κα­με κατά της εγκα­τά­στα­σης των αιο­λι­κών πάρ­κων στα Πιέ­ρια. Παρεμ­βή­κα­με στο Δημο­τι­κό και Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο για το πρό­βλη­μα της δυσο­σμί­ας στην Κατε­ρί­νη, απαι­τώ­ντας την άμε­ση αντι­με­τώ­πι­σή του, καθώς επη­ρε­ά­ζει την ποιό­τη­τα της ζωής των κατοί­κων αρνη­τι­κά», πρόσθεσε.

Στά­θη­κε στην ανά­γκη της προ­στα­σί­ας του περι­βάλ­λο­ντος, της υλο­ποί­η­σης αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων, της κατα­σκευ­ής νέου δικτύ­ου ύδρευ­σης, που να παρέ­χει ποιο­τι­κό και ασφα­λές νερό με ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση των τελών ύδρευ­σης κ.α.

«Έχει την πεί­ρα τώρα ο λαός μας να κρί­νει πως κάθε διοί­κη­ση είναι χει­ρό­τε­ρη από τη προη­γού­με­νη, πως, όταν χρειά­ζε­ται, μια χαρά συμπράτ­τουν και μετα­κι­νού­νται από συν­δυα­σμό σε συν­δυα­σμό, πόσο “ακομ­μά­τι­στοι” είναι, όταν δηλώ­νουν σε συνε­δριά­σεις ότι στη­ρί­ζουν την κυβέρ­νη­ση και τον πρω­θυ­πουρ­γό» υπο­γράμ­μι­σε, καλώ­ντας σε ενί­σχυ­ση του ψηφο­δελ­τί­ου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και του ΚΚΕ στις εθνι­κές εκλογές.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο