Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κιμ Γιονγκ-Ουν: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από βδομάδες, διαψεύδονται τα σενάρια περί «θανάτου»

Για άλλη μια φορά τα δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου αποδείχθηκαν… φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν που ήταν «κατά 99% νεκρός», εμφανίστηκε! Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας  παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν χθες Παρασκευή.

Φωτογραφίες από την εμφάνιση του Κιμ, την πρώτη μετά από απουσία εβδομάδων, δημοσιεύσε η επίσημη εφημερίδα της χώρας Rodong Sinmun, ενώ εικόνες μετέδωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

kim 4

Στο σημερινό φύλλο της Rodong Sinmun, το θέμα της επανεμφάνισης του Κιμ καλύπτει την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Δημοσιεύονται παράλληλα τουλάχιστον 10 έγχρωμες φωτογραφίες του Κιμ, στις οποίες εμφανίζεται να κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του εργοστασίου, να περιηγείται στη μονάδα και να συζητά με εργαζομένους.

Στο κέντρο του πρωτοσέλιδου υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του Κιμ, που χαμογελά και φαίνεται υγιής, καθώς και οκτώ φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο εργοστάσιο. Στη δεύτερη σελίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ με αρκετές ακόμη φωτογραφίες. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.