Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τις δολοφονίες διαδηλωτών – Αλληλεγγύη στο λαϊκό κίνημα και στο Περουάνικο ΚΚ

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

Τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών στο Περού καταδικάζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο λαϊκό κίνημα και στο Περουάνικο ΚΚ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Οι λαϊκές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Περού μετά την αποπομπή του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την αντικατάστασή του από την αντιπρόεδρο, Ντίνα Μπολουάρτε, αντιμετωπίζουν τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση των κρατικών μηχανισμών καταστολής και της νέας κυβέρνησης, που έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των αστικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και του κόμματος “Ελεύθερο Περού”, από όπου προέρχεται ο Καστίγιο.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονίες πάνω από 30 διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές του Περού, καθώς και τους δεκάδες τραυματισμούς και τις μαζικές συλλήψεις λαϊκών αγωνιστών.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δολοφονική επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να λογοδοτήσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Περού και στο Περουάνικο ΚΚ, που πρωταγωνιστούν στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες».

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα