Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τίμησαν την αντίσταση του λαού ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974

Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής στο πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, τόπο κράτησης και βασανισμού εκατοντάδων αντιδικτατορικών αγωνιστών στην Αθήνα, κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Δημήτρης Μπιργάλιας μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κατάθεση στεφάνων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατέθεσαν στεφάνια στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας (Βαρδάρης), όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αντιδικτατορικοί αγωνιστές.

«Η σημερινή επέτειος αποτελεί ημέρα μνήμης, αλλά και τιμής σε όσους και όσες αντιστάθηκαν με κάθε κόστος σε αυτή, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα και τις ελευθερίες της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας, κόντρα στους σχεδιασμούς της καπιταλιστικής εξουσίας και των διεθνών συμμάχων της» σημείωσε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.