Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστή και η Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Πάνε οι παλιοί καλοί καιροί: Η Κόκκινη Πλατεία θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, και δεν θα υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτή από τις 5 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2021 έως τις 7 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Περιφερειακής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της πόλης της Μόσχας και η ρωσική αστυνομία.

«Λουκέτο» στην Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς βάζουν οι περιορισμοί για την διασπορά της πανδημίας στη Ρωσία.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ασφαλείας της ρωσικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίστηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης. Σε αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και λαϊκοί πολιτοφύλακες.

 

Σαν σήμερα 30 ΔΕΚ 1922 σχηματίζεται η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών – ΕΣΣΔ СОЮЗ СОВЕТСКИХ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИХ РЕСПУБЛИК -CCCP

Η ΕΣΣΔ υπήρξε η μεγάλη εκείνη δύναμη ανάσχεσης του ιμπεριαλισμού, το στήριγμα των φτωχών και καταπιεσμένων λαών, στάθηκε στο πλευρό όλων των εθνικοαπελευθερωτικών – αντιιμπεριαλιστικών και επαναστατικών κινημάτων, υπήρξε ο βασικός αιμοδότης της Ανθρωπότητας ενάντια στις ορδές του ναζισμού και του φασισμού.
Στις μέρες μας, η αξία της δημιουργίας και της ύπαρξης της ΕΣΣΔ , όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, προκύπτει ακόμα πιο ανάγλυφα από το γεγονός ότι η Σοβιετική Ενωση δεν υπάρχει πια. Πρόκειται για μια αλήθεια, που παρά τον αντικομμουνιστικό βομβαρδισμό και την 30+ετή πλύση εγκεφάλου, οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως των ιδεολογικοπολιτικών τους αντιλήψεων, την αντιλαμβάνονται και την αναγνωρίζουν.