Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Ολοκληρώθηκε η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση

Με την αποχώρηση των κατασκηνωτών από τις Νηές Μαγνησίας το βράδυ της Κυριακής «και την παράδοση του χώρου της κατασκήνωσης, πιο καθαρού απ’ ό,τι πριν», όπως τονίζεται, ολοκληρώθηκε η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

«Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, αψηφώντας τις δυσκολίες και τα τερτίπια του καιρού, στάθηκαν συνεπείς στο καθιερωμένο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού της ΚΝΕ και έδωσαν μαζικό “παρών”, κατασκηνώνοντας στις Νηές Μαγνησίας και αποδεικνύοντας -γι’ άλλη μια φορά- ότι με τα σωστά συστατικά, με την οργάνωση, τη μαχητικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, όλα είναι εφικτά», επισημαίνει η ΚΝΕ και προσθέτει:

«Η κορύφωση των εκδηλώσεων με τη μεγάλη συγκέντρωση και την εντυπωσιακή παρουσία των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, που κοκκίνισαν απ’ άκρη σ’ άκρη την παραλία του Βόλου, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ακούστηκε καθαρά το σύνθημα: “Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών – Έτσι γράφεται η ιστορία”…

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία αντιπροσωπειών 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης και οι χαιρετισμοί που απηύθυναν στην πολιτική συγκέντρωση της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς 3 Κομμουνιστικών Κομμάτων, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας.

Συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερη πίστη και μαχητικότητα. Ραντεβού στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σε όλη την Ελλάδα».

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας