Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ του ΚΚΕ: Πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα. Ανάμεσα σε άλλα τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 13 Αυγούστου

– Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Καστανιά κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Κρανιά μέλος του ΤΓ και δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Καρδίτσας ενώ αντίστοιχα περιοδεία θα γίνει και στο Καταφύγι με ομιλία, στο κατάστημα «Ζαχάκου» από τον Αστέρη Χαλάτση μέλος του ΤΓ.

Κυριακή 14 Αυγούστου

– Στις 11 π.μ. εκδήλωση τιμής για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου από την Τομεακή Επιτροπή και την ΚΟΒ Καρλοβάσου συνεχίζοντα στο κοινοτάφειο της Λέκκας, στην είσοδο του χωριού.

Τετάρτη 17 Αυγούστου

– Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Θύμιος Καψής – Ανάποδος, Κομμουνιστής, Λαϊκός ηγέτης της Ρούμελης και της Εύβοιας», στο χώρο της κατασκήνωσης του ΚΚΕ στο Αχλάδι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Πέμπτη 18 Αυγούστου

– Η ΚΟΒ Μακρακώμης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Σπερχειάδας, στις 9 μ.μ. με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη, ενώ μαζί του θα είναι οι Χριστιάνα Γαλιάτσου και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης. Την εκδήλωση θα ανοίξουν οι «Avatar».

Παρασκευή 19 Αυγούστου

– H KO Καρύστου του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση στην παραλία Καρύστου, στις 9 μ.μ.. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.

– Η ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στη Σκάλα Αταλάντης στις 8.30 μ.μ, με θέμα «Τόλμησε στον Αγώνα με το ΚΚΕ, ασπίδα για το τώρα, ελπίδα για το αύριο» και ομιλητή τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό – νησιώτικό γλέντι.

Σάββατο 20 Αυγούστου

– Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία στα Ζερβάτα. Θα προηγηθεί στο νεκροταφείο του χωριού η αποκατάσταση της προτομής του ηρωικού αντάρτη Γεράσιμου Γρηγοράτου (Αστραπόγιαννου), που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος. Από τις 11 το πρωί θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού στο σπίτι του Βαγγέλη Γρηγοράτου, αδελφού του Αστραπόγιαννου, στα Ζερβάτα. Θα μιλήσει ο Σπύρος Καμπίτσης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Κυριακή 21 Αυγούστου

– Οι Οργανώσεις Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση τιμής αφιερωμένης στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΔΣΕ. Θα γίνει στις 7 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, με ομιλήτρια την Όλυ Τσουμάνη, μέλος της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ.

– Οι Τομεακές Επιτροπές Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού Αγ. Βασίλης, για την προσφορά των κατοίκων του και της ευρύτερης περιοχής στην Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Παρασκευή 26 Αυγούστου

– Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αλιβέρι καλούν στις 9 μ.μ. σε προβολή ταινίας στα γραφεία του Κόμματος (Κ. Κάλλα 4).

Σάββατο 27 Αυγούστου

– Οι ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση, στο πάρκο Δέλτα, στη Νεάπολη Χαλκίδας, στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει η Γεωργία Πύθουλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Μερακλήδες».