Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβερνητική υποκρισία: Από τη μια νέα μέτρα και «ατομική ευθύνη» και απ’ την άλλη… ο Κουμουτσάκος

Την στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται και η κυβέρνηση – επικαλούμενη ως συνήθως την «ατομική ευθύνη» – επιβάλλει έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, υπουργοί πηγαίνουν στην εκκλησία να… μεταλάβουν χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης.

Αυτό έπραξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο οποίος κοινώνησε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Η πράξη του υπουργού έρχεται μόλις μια μέρα αφότου ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, είχε δηλώσει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Μήπως, τελικά, τα μέτρα προφύλαξης και η περίφημη «ατομική ευθύνη» δεν ισχύει για υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης;

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o κ. Κουμουτσάκος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γράφοντας: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Μάλλον για τον κύριο υπουργό, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ότι δημοσιοποιήθηκε η πράξη του και όχι η ουσία της ανευθυνότητας του. Με λίγα λόγια, όλα για την «επικοινωνία» και το «φαίνεσθαι»…