Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυνική ομολογία πρώην υφυπουργού της ΝΔ: «Μοιράζαμε λεφτά σε όποιον μας έλεγε καλημέρα, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007»!

Είναι κυνικοί και ξεδιάντροποι. Η λέξη «τσίπα» τους είναι άγνωστη.

Δείτε τον διαλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, του δημάρχου Σπάρτης και πρώην υφυπουργού (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) Πέτρου Δούκα, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και άλλων κατά την διάρκεια συνάντησης στην Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου.

Στο βίντεο που κατέγραψε το ilialive.gr ακούγονται τα εξής: «Οπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές τότε, έτσι είχαμε πάρει τις εκλογές το 2007. είχαμε κατέβει με τσάντες και αποζημιώναμε… κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι», λέει ο Πέτρος Δούκας. «Όποιον έλεγε καλημέρα» προσθέτει κάποιος απ’ τους παρευρισκόμενους, ενώ ο Σπ. Λιβανός απαντα: «Από τότε έχετε μείνει στην Ιστρία για αυτά τα οποία κάνατε εκεί».

Παραιτήθηκε ο Σπ. Λιβανός

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.

Οπως έγινε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς θα είναι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Οι κυνικοί υπουργοί αποπέμπονται, οι κυνικές πολιτικές ζουν και βασιλεύουν, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.

Αναφέρει:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μνημείο κυνισμού που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν “πιάνονται στα πράσα”, οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα