Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων

Στον λαό πέταξε προκλητικά το «μπαλάκι» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να τον καταστήσει αποκλειστικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα…

«Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την υγεία χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Αφού ξόρκισε το ενδεχόμενο ενός γενικού λοκ ντάουν γιατί τα καθολικά μέτρα «φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία», υποστήριξε πως το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα. Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης, έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο».

Σε αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και τα όσα καταγγέλλουν οι υγειονομικοί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ο πρωθυπουργός επέμεινε να παρουσιάζει μια «μαγική εικόνα» δήθεν «θωράκισης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, βεβαιώνοντας ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όριά τους».