Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Τίμησαν τον Δ. Χριστόφια δίνοντας το όνομα του σε λεωφόρο της Λευκωσίας

Σε «Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια» μετονομάστηκε κεντρικός δρόμος στο Γέρι της Λευκωσίας, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σε χαιρετισμό του για τη μετονομασία της λεωφόρου Γερίου σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια υπογράμμισε πως η πράξη της ονοματοδότησης αποτελεί αναγνώριση και πράξη εκτίμησης της συνολικής πλούσιας και πολυσχιδούς προσφοράς του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γερίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου που αποφάσισαν τη μετονομασία της λεωφόρου Γερίου σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια.

«Η τελετή δεν προσφέρεται για μεγάλες ομιλίες και για πολλά λόγια. Άλλωστε, κι ο ίδιος ο Χριστόφιας απόφευγε τα πολλά λόγια παρότι ήταν εξαιρετικός γνώστης και ικανός χειριστής της ελληνικής γλώσσας. Προτιμούσε να μιλά με τις πράξεις του και ήταν απαιτητικός για όλα όσα πρέπει να γίνουν. Απαιτητικός πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του και μετά με τους συνεργάτες του. Ήταν εργασιομανής και τελειομανής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Με πληροφορίες από dialogos.com.cy

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα