Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Καμαρώνει για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βάζοντας τον λαό σε κίνδυνο

Των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας από μεριάς της ΕΕ και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί έναν επιθετικό πόλεμο κατά μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Μαζί με τους εταίρους στην ΕΕ αντιδράσαμε άμεσα, προς έκπληξη πολλών, με την επιβολή άνευ προηγουμένου κυρώσεων στη Ρωσία και λεκτικά αλλά κυρίως στην πράξη είμαστε αλληλέγγυοι στον ουκρανικό λαό συμπεριλαμβανομένης και της ιστορικής ελληνικής κοινότητας. Δυστυχώς, οι περιοχές που κατοικεί η ελληνική κοινότητα εδώ και χιλιετίες έχουν δεχθεί τα πιο σκληρά χτυπήματα από τους Ρώσους εισβολείς», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι τις κυρώσεις τις «πληρώνουν» οι λαοί, και ο ελληνικός, που στενάζουν από την ακρίβεια σε Ενέργεια και αγαθά πρώτης ανάγκης και την ενεργειακή φτώχεια.

Ακόμα αναφέρθηκε στο αίτημα της χώρας προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «να διερευνήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη και στα χωριά που οι αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους συμπατριώτες μας από τις πρώτες ημέρες του πολέμου».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα