Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Απέναντι στη βαρβαρότητα του «κόστους» και της «αγοράς» χρειάζεται ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ (VIDEO)

Απέναντι στη βαρβαρότητα του «κόστους – οφέλους» και της «αγοράς» και στην Υγεία χρειάζεται ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό την επόμενη ημέρα των εκλογών, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιούνη σε εκπομπή του «Blue Sky».

Η κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης, μπορεί να φανεί από αυτά που έγιναν με το ΕΚΑΒ και στην Κω και στη Νέα Μάκρη γιατί τα κοστολογημένα προγράμματα είναι αυτά που τσακίζουν τους προϋπολογισμούς της Υγείας με όλα τα μνημόνια που πέρασαν, τους εφαρμοστικούς νόμους, το κλείσιμο νοσοκομείων, όπου διαμορφώθηκε μια κατάσταση με κριτήριο το «κόστος» και της αντίληψης της Υγείας ως «αγοράς».

Το κύριο πρόβλημα είναι η λογική του «κόστους – οφέλους», επισήμανε ο Κ. Παπαδάκης και γι’ αυτό δεν προσλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, γι’ αυτό έχει τα χάλια του το ΕΚΑΒ με όλες αυτές τις ελλείψεις που δεν έχει ούτε τον στόλο, ούτε το προσωπικό, ζητήματα που το ΚΚΕ είχε αναδείξει με Ερώτηση στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2022. Αυτή την κατάσταση και την πραγματικότητα, που δεν είναι μόνο στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι και οι απάνθρωπες ώρες αναμονής στα Επείγοντα, στα χειρουργεία, είναι τα ράντζα κλπ., την έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν.

Σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική και μάλιστα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το επισημαίνουμε αυτό, πρόσθεσε, γιατί ο σχεδιασμός είναι να κοπούν και άλλα δημόσια νοσοκομεία στο όνομα της χιλιομετρικής απόστασης.

Όπως ανέφερε, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι παντοδύναμη αν υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ και εργατικό λαϊκό κίνημα για να βάλει εμπόδια, μαζί με τους υγειονομικούς, μαζί με τους ασθενείς. Ο κόσμος να βγάλει συμπέρασμα και πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή την στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων που υπηρετούν αυτή την πολιτική.

Καταλήγοντας ο Κ. Παπαδάκης και αναφερόμενος στην ανάπτυξη της οικονομίας, σημείωσε ότι υπάρχει ανάπτυξη, αλλά από αυτή ο λαός όχι μόνο δεν παίρνει τίποτα, αλλά έχει και νέες απώλειες. Οι διθυραμβικές αναφορές για την ανάπτυξη κρίνονται στο Πέραμα, όπου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχαμε έναν νεκρό και δύο σακατεμένους εργάτες που δούλευαν χωρίς υποχρεωτική ΣΣΕ, ή τους πλειστηριασμούς όπου το εργατικό – λαϊκό κίνημα αυτές τις ημέρες υπερασπίστηκε πάνω από 15 οικογένειες, με μπροστάρηδες τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Πηγή: 902.gr