Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προκαλούν πρόσφυγες (VIDEO)

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την εμπλοκή της χώρας σε επεμβάσεις που προκαλούν κύματα προσφύγων και για την εφαρμογή της κατασταλτικής πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των ξεριζωμένων, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην ERTnews.

Τόνισε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει πλάτη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις επεμβάσεις είτε με στρατεύματα είτε με διευκολύνσεις από τις βάσεις στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να ξηλωθούν οι στρατιωτικές βάσεις από τη χώρα.

Σημείωσε ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν υπηρέτησαν την πολιτική καταστολής της ΕΕ με φράχτες, απελάσεις και επαναπροωθήσεις σε βάρος των προσφύγων με την ευρωτουρκική συμφωνία και το «Δουβλίνο 2» και πρόσθεσε ότι πλέον γίνεται συζήτηση για εξορία των προσφύγων και των μεταναστών σε χώρες εκτός ΕΕ.

Ειδικά για το πολύνεκρο ναυάγιο, σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης και ανέφερε ότι τα σαπιοκάραβα με ξεριζωμένους γίνονται μπαλάκι μεταξύ κρατών. Πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν έστειλαν το μήνυμα ότι ο λαός δεν πρέπει να συνηθίσει τη βαρβαρότητα.

Για τη μουσουλμανική μειονότητα, κατέδειξε την υποκρισία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνουν πως ανακάλυψαν τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου. Υπογράμμισε ότι στη Θράκη υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και αναφέρθηκε στην ανεργία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην αποχέτευση και στη στέγη, προσθέτοντας ότι αυτά τα προβλήματα που δεν έλυσαν οι κυβερνήσεις τα αξιοποιεί το τουρκικό προξενείο.

Υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν μάχη, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πηγή: 902.gr