Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: Εικόνες ντροπής στο πλημμυρισμένο σχολείο με ευθύνη κυβέρνησης και δήμου

Εικόνες ντροπής χαρακτηρίζει τις εικόνες από το σχολικό συγκρότημα στη Ν. Φιλαδέλφεια που πλημμύρισε λίγη  ώρα, αφότου ξεκίνησε η – αναμενόμενη εδώ και μέρες – κακοκαιρία «Μπάλλος», η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Στο χώρο έσπευσε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των παιδιών του δημοτικού σχολείου, ο οποίος διευκολύνθηκε καθώς μειώθηκε η βροχόπτωση. Ενώ, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου ‘έφτιαξαν’ διάδρομο από θρανία παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους!

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας βρίσκεται από νωρίς στο σχολικό συγκρότημα με την Λήδα Γκούμα, τοπική σύμβουλο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στο χώρο βρέθηκε και ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σερετάκης.

Ο Νίκος Σερετάκης έγκαιρα ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ζητώντας άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.

Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής επικυρώνουν και καταγγελίες των γονιών ότι τα φρεάτια στο σχολείο καθαρίστηκαν από μέλη του συλλόγου γονέων και της διεύθυνσης του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σερετάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία από το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτώβρη με τον κ. Μιχάλη Κουτσάκη, αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την πολιτική προστασία και ζήτησε ενημέρωση για την ετοιμότητα του δήμου ενώ επεσήμανε την ανάγκη να παρθούν άμεσα προληπτικά μέτρα από τη δημοτική αρχή μπροστά στην αναμενόμενη κακοκαιρία προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη μας από νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος και όσων σχολείων έχουν πληγεί από την κακοκαιρία για την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή τους.

che guevara 008