Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ενίσχυση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” στις αυτοδιοικητικές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έγινε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

«Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αυτά που μπορούν να δώσουν ανάσες, να βάλουν αναχώματα, να δώσει φτερά και αυτοπεποίθηση στο λαό και να ανοίξουν δρόμους για μια πολιτική και εξουσία για τα συμφέροντά τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ζαριανόπουλος είπε πως η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα αγωνιστεί για τα προβλήματα της πόλης και των ανθρώπων της, όπως την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τους πλειστηριασμούς.

Όπως είπε στην ομιλία του, η ίδια η φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου είναι η εγγύηση για την πολιτική αυτή. Αναφερόμενος στους 64 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους 2 στην Τριανδρία έκανε λόγο για ανθρώπους αγωνιστές, της καθημερινής πάλης, με πείρα και διεκδικήσεις.

«Τιμούν το ψηφοδέλτιό μας και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσουν μια ισχυρή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, που θα ενημερώνει, που θα πηγαίνει κόντρα, πολύ πιο χρήσιμη από τη φωνή των συνεργαζόμενων μετά τις δημοτικές εκλογές, όλων των υπόλοιπων συνδυασμών», ανέφερε.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «δεν είμαστε επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι».  «Μας λένε είστε καλοί στις διαμαρτυρίες και στους αγώνες. Εμείς όμως απαντάμε, είμαστε καλοί, αλλά θέλουμε αυτή διαμαρτυρία και οι αγώνες να ανοίξουν δρόμο για μια άλλη πολιτική, υπέρ του λαού. Δεν είμαστε επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι, έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική σαν κόμμα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων στον δήμο, έστειλε μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει παιχνίδια στην πλάτη τους. Άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου για το θέμα της Καθαριότητας, κάνοντας λόγο για απειλές Μπουτάρη για την ιδιωτικοποίησή της. «Αλλά και οι προτάσεις των υπόλοιπων υποψηφίων είναι σαφείς. Ο κ. Ταχιάος μιλάει για ιδιωτικοποίηση και η κ. Νοτοπούλου λέει το ίδιο με άλλα λόγια, ΚΟΙΝΣΕΠ», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην τοποθέτησή του σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως απαράδεκτη, επαίσχυντη και επικίνδυνη για τους λαούς των δύο χωρών λέγοντας ότι υλοποιείται με συγκεκριμένα μέτρα οικονομικά και στρατιωτικά προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του ΟΑΣΘ το οποίο χαρακτήρισε σκάνδαλο δεκαετιών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη απόδοση των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

Μίλησε ακόμα για την ΕΥΑΘ και τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης της , ενώ για την ελεγχόμενη στάθμευση είπε πως έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό που έχει αναγκάσει τους πολίτες «να νοικιάζουν τον ίδιο του το χώρο, την ίδια του την πόλη».

Τέλος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν μαζικά σε δήμο και περιφέρεια την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να πάει ο λαός αλλιώτικα.