Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Με χημικά υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές – Έξι προσαγωγές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με χημικά «υποδέχτηκαν» τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέληξε η απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων. Προκειμένου να τους απωθήσουν, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν παραταγμένοι στο σημείο, δημιουργώντας φραγμό προχώρησαν σε χρήση χημικών και στη συνέχεια σε προσαγωγές. Προσήχθησαν έξι διαδηλωτές.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν οι διαδηλωτές, απαιτώντας την απελευθέρωση των εννέα προσαχθέντων από την Αστυνομία.

Η μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να καταδικάσει την μετατροπή του σε ορμητήριο πολέμου για τις ανάγκες των αμερικανοΝΑΤΟικών.  Εκεί οι εργαζόμενοι φώναξαν δυνατά «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους να περάσουν μέσα από το λιμάνι και έτσι η πορεία συνεχίστηκε προς την Πύλη 11, όπου και οι διαδηλωτές κατάφεραν να «αιφνιδιάσουν» τις αστυνομικές δυνάμεις και να μπουν στο χώρο του λιμανιού.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου