Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιτόχωρο – ΚΝΕ: Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ΠΟΤΕ, δόξα και τιμή στον ΔΣΕ!»

Πεζοπορίες στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της δραστηριότητας μπροστά στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Νεστόριο.

Η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ πραγματοποίησε πεζοπορία στο Λιτόχωρο, το Σάββατο 8 Ιούλη, ακολουθώντας τα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ.  Πιάνοντας τον παλμό του κεντρικού συνθήματος της κατασκήνωσης, «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ακολούθησαν τα χνάρια των ηρώων του ΔΣΕ, στην πόλη που σημειώθηκε και το πρώτο χτύπημα του Δημοκρατικού Στρατού, τη νύχτα της 30ής προς ξημερώματα της 31ης Μάρτη του 1946, όπου τριάντα τρεις καταδιωκόμενοι αγωνιστές, οπλισμένοι, χτύπησαν το σταθμό Χωροφυλακής, δηλαδή τον ένοπλο αστικό μηχανισμό που συνεργαζόταν και με παρακρατικές ένοπλες ομάδες και από κοινού δολοφονούσαν αγωνιστές. Το χτύπημα του Λιτόχωρου υπήρξε η απαρχή του ηρωικού ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ.

Κατά την πεζοπορία τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ανάρτησαν πανό, μπροστά από το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, με το σύνθημα «Τιμάμε την Ιστορία μας! Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ΠΟΤΕ, δόξα και τιμή στον ΔΣΕ!».

Η ΤΟ Πιερίας της ΚΝΕ υπογραμμίζει πως θα δώσει των καλύτερό της εαυτό έτσι ώστε η 32η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση να είναι η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων.

902.gr

32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ: Στις 13-16 Ιουλίου στο Νεστόριο Καστοριάς

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα