Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: Επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν

Το Κρεμ­λί­νο επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι ο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν είχε συνά­ντη­ση με τον Γεβγέ­νι Πρι­γκό­ζιν, λίγες μέρες μετά την «ανταρ­σία» του επι­κε­φα­λής της μισθο­φο­ρι­κής εται­ρεί­ας «Wagner», η οποία έδω­σε ένο­πλη μορ­φή στην ενδο­α­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση που μαί­νε­ται στη Ρωσία με αιχ­μή την ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση και την εξέ­λι­ξη του πολέ­μου στην Ουκρανία.

Σχο­λιά­ζο­ντας ένα άρθρο της γαλ­λι­κής εφη­με­ρί­δας Liberation σχε­τι­κά με τη συνά­ντη­ση του Πού­τιν με τον Πρι­γκό­ζιν μετά τα όσα συνέ­βη­σαν στις 24 Ιου­νί­ου, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου είπε ότι «ο πρό­ε­δρος πραγ­μα­το­ποί­η­σε μια τέτοια συνά­ντη­ση».

«Κάλε­σε 35 άτο­μα — όλους τους διοι­κη­τές των τμη­μά­των και την ηγε­σία της εται­ρεί­ας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Πρι­γκό­ζιν», είπε ο Πεσκόφ και συμπλή­ρω­σε ότι «η συνά­ντη­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Κρεμ­λί­νο στις 29 Ιου­νί­ου και διήρ­κε­σε σχε­δόν τρεις ώρες».

«Δεν γνω­ρί­ζου­με τις λεπτο­μέ­ρειες, αλλά το μόνο που μπο­ρού­με να πού­με είναι ότι ο πρό­ε­δρος έδω­σε την αξιο­λό­γη­σή του για τις ενέρ­γειες της εται­ρεί­ας στην πρώ­τη γραμ­μή κατά τη διάρ­κεια της ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης και των γεγο­νό­των της 24ης Ιου­νί­ου», δήλω­σε ο Πεσκόφ.

«Ο Πού­τιν άκου­σε εξη­γή­σεις από διοι­κη­τές και τους πρό­σφε­ρε περαι­τέ­ρω επι­λο­γές για απα­σχό­λη­ση και περαι­τέ­ρω χρή­ση στη μάχη», είπε ο προ­ε­δρι­κός εκπρό­σω­πος. «Οι ίδιοι οι διοι­κη­τές μοι­ρά­στη­καν την εκδο­χή τους για το τι συνέ­βη, τόνι­σαν ότι είναι ένθερ­μοι υπο­στη­ρι­κτές και στρα­τιώ­τες του αρχη­γού του κρά­τους και του ανώ­τα­του αρχι­στρά­τη­γου και είπαν επί­σης ότι είναι έτοι­μοι να συνε­χί­σουν να πολε­μούν για την Πατρί­δα», πρό­σθε­σε, απο­φεύ­γο­ντας να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

(Πηγή: TASS)

902.gr

Η ενδο­α­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση στη Ρωσία, ο πόλε­μος και η «ανταρ­σία» της Wagner

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο