Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιτόχωρο: Συγκέντρωση την Κυριακή 21 Νοέμβρη ενάντια στη μετατροπή του σε ορμητήριο πολέμου

Συγκέντρωση ενάντια στη μετατροπή του Λιτόχωρου σε ορμητήριο πολέμου, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της νέας Συμφωνίας «αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας, την Κυριακή 21 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας θυμίζει ότι στο πλαίσιο της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας εκτός από τις ήδη υπάρχουσες βάσεις και υποδομές, δημιουργούνται και νέες: Στην Αλεξανδρούπολη, στη Νέα Ιωνία του Βόλου, επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις στη βάση της Σούδας. Συμπεριλαμβάνεται επίσης και το Πεδίο Βολής του Λιτόχωρου, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμα άρχισε να χρησιμοποιείται για ασκήσεις από τους Αμερικανούς ελικοπτεράδες και πεζοναύτες.

Θυμίζει επίσης ότι και πριν από 22 χρόνια, η παραλία της Γρίτσας Λιτόχωρου αποτέλεσε ορμητήριο για την απόβαση των ΝΑΤΟικών φονιάδων και την προώθησή τους για τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συνέχεια τονίζει: «Η αξιοποίηση του Πεδίου Βολής για ασκήσεις – πρόβες πολέμου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αεροπόρους της αμερικανικής “Task Force Kronos” γίνεται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στα σχολεία των παιδιών μας, δίπλα στις καθημερινές ειρηνικές ασχολίες των κατοίκων. Γίνεται στους πρόποδες του Ολύμπου που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο τόπος μας γίνεται ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, ενταγμένο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, από το οποίο θα αποστέλλονται ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Γινόμαστε ταυτόχρονα και στόχος – μαγνήτης απαντητικών χτυπημάτων. Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία μόνο αμυντική δεν είναι».

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές, η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας καλεί τον λαό και τους φορείς του να δυναμώσουν από κοινού τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να διεκδικήσουν μαζικά και μαχητικά την κατάργηση των επικίνδυνων Συμφωνιών, το ξήλωμα των βάσεων, τη μη δημιουργία νέων, την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλεί τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς των επαγγελματιών και των αγροτών, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους μαζικούς φορείς του λαού σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στην πρόσφατα ανανεωμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και στην παραχώρηση και χρήση του Πεδίου Βολής Λιτόχωρου. Να απαιτήσουν: Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Να μην παραχωρηθεί το Πεδίο Βολής Λιτόχωρου – να φύγει από τον Ολυμπο! Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

che guevara 008