Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λ. Νικολάου-Αλαβάνος (ΚΚΕ): Υπόλογη για το έγκλημα στα Τέμπη η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ (VIDEO)

Οι αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη είναι γνωστές και είναι η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων και η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», το πρωί της Τρίτης.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε το «θέατρο του παραλόγου» που έχουν στήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να μείνει η συζήτηση στην κορυφή του παγόβουνου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε επίσης ότι δεν γίνεται βασικές υποδομές της χώρας να αντιμετωπίζονται με όρους κερδοφορίας, απαντώντας στο αν ο ΟΣΕ ήταν «υγιής επιχείρηση» και αν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι υπόλογες είναι τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ιδιωτικό μονοπώλιο, αλλά πρόσθεσε ότι είναι διαχρονικές ευθύνες όσων ακολούθησαν αυτή την πολιτική της απελευθέρωσης.

Ο κόσμος, υπογράμμισε, είναι στους δρόμους και απαιτεί διαλεύκανση, απόδοση ευθυνών και μέτρα για να μην ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα.

Κλείνοντας, σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι στις μεταφορές, στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές, όταν επικρατεί η λογική κόστους – οφέλους, θρηνούμε θύματα.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα