Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίκης Θεοδωράκης: Από τις 10 το πρωί συνεχίζεται σήμερα το λαϊκό προσκύνημα (ΦΩΤΟ)

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έγινε δεκτή χθες με ένα δυνατό, παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «Αθάνατος» και «Τιμημένο ΚΚΕ».

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία της Μητρόπολης είχε αρχίσει να γεμίζει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με ένα λουλούδι στο χέρι βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη που τόσο αγάπησαν. Αυτό το μεγάλο λαϊκό πλήθος, που τα τραγούδια του Μίκη τα έχει φυλαγμένα στην καρδιά του, έδωσε το «παρών» στη χτεσινή, πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος.

laiko proskunima miki 1 laiko proskunima miki 2 laiko proskunima miki 3 laiko proskunima miki 4 laiko proskunima miki 5 laiko proskunima miki 6 laiko proskunima miki 7

Την πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ., από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στο πλευρό των γονιών του και του αδερφού του Γιάννη.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα