Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίλτος Τεντόγλου: Να κάνουμε μεταγραφή τον Πελετίδη…

Γράφει ο Αστέρης Αλαμπής_Μίδας

(το ρεπορτάζ)

Πρόκειται για μία συνέντευξη διαφορετική από τις υπόλοιπες.Όχι μόνο γιατί είναι με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, αλλά γιατί δεν μίλησε για τα τετριμμένα. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις, αλλά όταν το κάνει ξεχωρίζουν οι δυνατές του ατάκες. Το ίδιο ισχύει στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Trip, που κυκλοφορεί αύριο και θα καταλάβετε για ποιο λόγο τον αγαπά όλος ο κόσμος και όχι μόνο οι φίλοι του στίβου…

Θα σχολιαστούν τα όσα είπε ο Μίλτος για τον (σσ. κομμουνιστή) Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, αλλά και για το πως εκθείασε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο…

Θυμίζουμε πως _για όσους δεν το γνωρίζουν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι πρώην Ολυμπιακό Ακίνητο, που –αφού χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός για την αμαρτωλή Ολυμπιάδα, εγκαταλείφθηκε και _μισοδιαλυμένο “παραχωρήθηκε κατά χρήση, επ’ αόριστον στο Δήμο Πατρέων, με βάση την από 13-11-2008 Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων και την Ανώνυμη Εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα»”.

Μετά από περιπέτειες (επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά _ΔημΑρ+ΣΥΡΙΖΑ), η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, κινούμενη σε άλλο μήκος κύματος από το 2014 μέχρι σήμερα, το έχει ανασυγκροτήσει διοικητικά, με ίδιους πόρους φροντίζοντας τη λειτουργία του, τη συντήρηση και το διαρκή εκσυγχρονισμό του, για τον οποίο επιπρόσθετα αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα (ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση).

Επιπλέον, το έχει παραδώσει δωρεάν στο μαζικό λαϊκό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης, το έχει καταστήσει σημαντικό πυλώνα του Ελληνικού Αθλητισμού με τη φιλοξενία μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων κι έχει διευρύνει τη χρηστικότητα του με ανταποδοτικά πολιτιστικά και εμπορικά γεγονότα (συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις, events κ.ο.κ.).

Ονορέ ντε Μπαλζάκ: Γραπτά πάνω στο μυθιστόρημα – Οι καλλιτέχνες

Με βάση την εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση, από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα (13 έτη), το Υπουργείο Πολιτισμού,  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», όφειλαν να έχουν καταβάλει στο Δήμο για τη λειτουργία, συντήρηση και εκσυγχρονισμό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, το ποσόν των 5,7 εκ. ευρώ κατ’ ελάχιστο _ποσά που οφείλονται στο ακέραιο…

Αναλυτικά έπρεπε να έχουν καταβληθεί στο Δήμο Πατρέων:

  1. Εφάπαξ 500 χιλ. ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το άρθρο 4.1 της Προγραμματικής Σύμβασης.
  2. Ετήσια χρηματοδότηση 300 χιλ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με τα άρθρα 4.2 και 6.4.
  3. Ετήσια χρηματοδότηση 100 χιλ. ευρώ κατ’ ελάχιστον, από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., σύμφωνα με τα άρθρα 4.4 και 6.3.

Όπως είναι γνωστό, καμία Κυβέρνηση από το 2008 μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίθηκε στην παραπάνω συμβατική της υποχρέωση προς το Δήμο Πατρέων για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Δείτε και

σσ. (Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής)_ έργα και ημέρες: διατελέσει βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ (2012-2019), υπουργός Δικαιοσύνης και υφυπουργός Αθλητισμού, στη συνέχεια περιφερόμενος εις άγρα θέσης _στις επερχόμενες εθνικές εκλογές “αναμένεται” να είναι υποψήφιος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

Μια μαρξιστική ματιά στον Μπαλζάκ