Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μακελειό» για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ακροδεξιάς: Νέο κόμμα ανακοίνωσε ο Στέφανος Χίος

Ψαρεύοντας στα θολά νερά της δεξαμενής ψηφοφόρων της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ο «δημοσιογράφος»-παρουσιαστής Στέφανος Χίος ανακοίνωσε την κάθοδο στις επόμενες εκλογές με κόμμα που φέρει τον τίτλο «Λαϊκή Δεξιά Πατριωτική Κίνηση».

Ο ακροδεξιός παρουσιαστής ανακοίνωσε την δημιουργία του πολιτικού φορέα σε διαδικτυακή του εκπομπή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια «συσπείρωση Ελλήνων πατριωτών» που θα προχωρήσουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο όταν γίνουν εκλογές και πως η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη. Στόχος της πρωτοβουλίας του, όπως είπε, είναι… «να ξεβρωμίσει η χώρα από τους κλέφτες και τους παλιανθρώπους της εξουσίας», επειδή «οι Έλληνες απαιτούν Δικαιοσύνη, Εργασία, Εθνική Αξιοπρέπεια και Υπερηφάνεια».

Η πρωτοβουλία του Στ. Χίου έρχεται να εντείνει τον ήδη αυξημένο «συνωστισμό» στον χώρο της ακροδεξιάς, του οποίου την πολιτική πρωτοκαθεδρία διεκδικούν η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου καθώς και μια σειρά μικρότερα κόμματα και μορφώματα, όπως αυτά των καταδικασμένων, πρώην χρυσαυγιτών, Κασιδιάρη («Έλληνες»), Λαγού («ΕΛΑΣΥΝ»), όπως επίσης και η ακροδεξιά συμμαχία Φαήλου Κρανιδιώτη και Τζήμερου.

Φυσικά, παρά τις δήθεν «αντισυστημικές» κραυγές όλων των παραπάνω ακροδεξιών μορφωμάτων, κοινός τους τόπος είναι η θωράκιση και προστασία της εξουσίας του κεφαλαίου, ο χυδαίος αντικομμουνισμός σε συνδιασμό με το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, ο αποπροσανατολισμός εργατικών-λαϊκών και μικροαστικών μαζών και η διοχέτευση της δίκαιης λαϊκής οργής σε ακίνδυνες για το σύστημα ατραπούς.

Απέναντι σε αυτό το φαιό μέτωπο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού, πρέπει να αντιταχθεί η πάλη ενάντια στην μήτρα που γεννά και αναπαράγει τα φασιστικά μορφώματα, τη μήτρα που γεννά παλιούς και νέους χρυσαυγίτες, «κασιδιάρηδες» και «χίους». Αυτή η μήτρα δεν είναι άλλη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

che guevara 008