Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης της ΚΝΕ για την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: “Τραγουδάμε και πολεμάμε για τη ζωή”…

Χιλιάδες νέοι και νέες, άνθρωποι όλων των ηλικιών σμίγουν τις φωνές τους στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον σκληρά δοκιμαζόμενο και πάντα ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ.

Στη συναυλία παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Το «παρών» ακόμα έδωσε αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

«Είναι στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τη φρίκη, όπως αυτή που ζει ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που σφυροκοπά ακόμα και τώρα, τη στιγμή αυτή, τη Λωρίδα της Γάζας. Θα βρούμε όμως τις λέξεις, όπως ο ήρωας λαός βρίσκει τη δύναμη να παλέψει ενάντια στην πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Ισραήλ, με όπλο το δίκιο του. Θα βρούμε τα τραγούδια και τη φωνή, γιατί έχουμε χρέος να μην σιωπήσουμε…», σημείωσε στην ομιλία του ο Θοδωρής Κωτσαντής γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Και σειρά έχουν πάρει τα τραγούδια… Τραγούδια που μιλάνε για το δίκιο, τραγούδια που μιλάνε για την ομορφιά της ζωής, τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά που σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία δεν έχουν γνωρίσει τίποτα αλλά από το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου και την κατοχή της πατρίδας τους, τραγούδια αφιερωμένα στον λαό της Παλαιστίνης , που «δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

 

«Είμαστε και εμείς εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό» ανάφερε η Νεφέλη Φασούλη ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία.