Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για τη ζωή τους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ενάντια στην ακρίβεια για την υγεία και τη ζωή του!

Η διαδήλωση είναι τεράστια και οι στιγμές συγκλονιστικές!

Εργάτες από την COSCO με τις φόρμες εργασίας, απεργοί από τη ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειες τους, από τα Πετρέλαια Καβάλας και τα Λιπάσματα που ταξίδευαν όλο το βράδυ, εργάτες από τη Ζώνη, το Μέταλλο, Οικοδόμοι, από δεκάδες χώρους δουλειάς.

Μαζί τους οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι.

Κανείς δε λείπει από τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση, γεγονός που αναδεικνύει νέες δυνατότητες κλιμάκωσης το επόμενο διάστημα.

Δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

Τη συμπαράσταση και υποστήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, στη ζωή, τη δουλειά, το μεροκάματο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παραβρίσκεται στο μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και ομοσπονδιών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«“Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εκφράζουμε ιδιαίτερα την υποστήριξη μας στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στη βαριά βιομηχανία του μετάλλου, στη βαριά βιομηχανία της χημικής βιομηχανίας, της ενέργειας άλλων στρατηγικών μονάδων που αποτελούν τις ναυαρχίδες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως είναι το σιδηρονικέλιο στη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας και τα Λιπάσματα, το λιμάνι της COSCO, τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, παντού, όπως είναι τα Αμυντικά Συστήματα, η ΕΑΒ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Θα είμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή στο δρόμο, στη Βουλή, παντού στο πλευρό τους».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα