Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με νέα απεργία στις 2 Οκτώβρη απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Τη Δευτέρα η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ

  • Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, παίρνοντας σχετικές αποφάσεις σε συνεδριάσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες.

  • Χτες Πέμπτη, απόφαση να προκηρύξει απεργία για την Τετάρτη 2/10 πήρε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
  • Στον απόηχο της απεργιακής μάχης που δόθηκε την περασμένη Τρίτη, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη και να οργανώσουν πρωτοβουλίες πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο της αντεργατικής επίθεσης, σπάζοντας το κλίμα σιγής νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.«Να απαντήσουμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.Για την επιτυχία της απεργίας καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «τις μέρες που απομένουν, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης, ώστε να σπάσουν το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται. Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους! Ολοι στον αγώνα!».Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αγωνιστική συνέχεια, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Ομοσπονδία Οικοδόμων

🔻 Ομοσπονδία Οικοδόμων: Κάλεσμα σε πανστρατιά απεργιακής μάχης

  • Κάλεσμα σε πανστρατιά απεργιακής μάχης για τις 2 Οκτώβρη απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Η “ανάπτυξη” που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς, που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τελειωμός στο χτύπημα της ζωής μας, των όρων δουλειάς και ασφάλισης. Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε. Γι’ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων. Γι’ αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες».

«Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους. Με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας», υπογραμμίζει, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημασία της απεργίας της περασμένης Τρίτης, η οποία έδωσε απάντηση τόσο σε αυτούς τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας, όσο και «στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία, έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».

logo ΠΑΜΕ

🔻 Στη νέα μάχη με εφόδιο την απεργία της περασμένης Τρίτης 🔻

Στην ίδια κατεύθυνση, απεργιακό κάλεσμα απευθύνουν σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε κλάδους και χώρους δουλειάς:

  • Τους απεργούς του κλάδου χαιρετίζει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, καλώντας ταυτόχρονα τα σωματεία του χώρου να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη. «Στις 24 Σεπτέμβρη ανοίξαμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Οπως επισημαίνει, «θλιβερές παραφωνίες» αποτέλεσαν «οι πλειοψηφίες στα σωματεία της ΣΤΑΣΥ, που εξαιτίας των αποφάσεών τους διαίρεσαν τον κλάδο», αλλά και «οι πλειοψηφίες σε όλα τα ΜΜΜ που είτε δεν πήραν καθόλου απόφαση, είτε δεν πήραν κανένα μέτρο για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας στα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν φαινόμενα απεργοσπασίας που αποτράπηκαν από εργαζόμενους και τις απεργιακές επιτροπές».
  •  Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με κοινή ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν «πολύτιμη παρακαταθήκη για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα» την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών «στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης ΝΔ και στις αποφάσεις δικαστηρίων». Μπροστά στις 2 Οκτώβρη, τονίζουν ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ».
  • Σωματεία της Καλαμάτας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα παραχωρήσουν, σήμερα Παρασκευή, συνέντευξη Τύπου, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, με θέμα την απεργία στις 2 Οκτώβρη.