Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ – Κυριακή 1/9: Ρίχνεται στη μάχη η Εθνική – Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις

Μουντομπάσκετ: Δεύτερη ημέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ πυο διεξάγεται στην Κίνα, και η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στη μάχη με το Μαυροβούνιο

«Έχουμε τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς άλλους»

Η εθνική ανδρών ρίχνεται την Κυριακή (1/9, 15:00) απέναντι στο Μαυροβούνιο (6ος όμιλος) στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και μετά την προπόνηση του Σαββάτου (31/8), ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου. «Έχουμε τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς άλλους καλούς παίκτες,» δήλωσε ο Σκουρτόπουλος και πρόσθεσε: «Όμως, η ομάδα είναι αυτή που προχωρά, όχι ένας παίκτης μόνος του!». Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αποκάλυψε πως η εθνική θα δείξει διαφορετικά πράγματα στο παρκέ απ΄ ό,τι είδαν οι Έλληνες φίλαθλοι στα τρία παιχνίδια της στο Τουρνουά «Ακρόπολις». «Λόγω της απουσίας του Σλούκα δεν βάλαμε κάποιες ειδικές καταστάσεις ακόμη. Το ευχάριστο είναι πως είναι καλά, όχι στο 100% ακόμη, αλλά θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί,» σχολίασε σχετικά με την κατάσταση του διεθνή γκαρντ που ήδη από την Παρασκευή (30/8) προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς και θα είναι στη δωδεκάδα κόντρα στο Μαυροβούνιο».

Μιλώντας για τον πρώτο αντίπαλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το Μαυροβούνιο, ο αρχηγός της εθνικής δήλωσε: «Το Μαυροβούνιο είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς ψηλούς και θα πρέπει να παίξουμε καλά. Όλη η ομάδα θα πρέπει να παίξει καλά, οι κοντοί και οι ψηλοί. Το Μαυροβούνιο θέλει τη νίκη, έχουν παίκτες που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη και το ΝΒΑ. Είναι ένα δύσκολο ματς, γιατί είναι το πρώτο και περιμένω μια σκληρή μάχη και για τις δύο ομάδες».

Μίτροβιτς: «Δεν επικεντρωνόμαστε στον… Γιάννη και ας είναι ο αστέρας»

Στην ετοιμότητα και το κίνητρο του Μαυροβουνίου στάθηκε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, ενόψει της αυριανής πρεμιέρας της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, απέναντι στην Εθνική Ελλάδας (6ος όμιλος, 1/9, 15:00). Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας υπογράμμισε ότι εμείς… «δεν επικεντρωνόμαστε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ας είναι ο αστέρας», ενώ σχολίασε και την παρουσία του Νικ Καλάθη.

Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις – Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

10.30: Καναδάς – Αυστραλία, ert.gr

11.00: Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία, ΕΡΤ SPORTS

11.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Ιορδανία, ert.gr

11.30: Τουρκία – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2

14.30: Σενεγάλη – Λιθουανία, ert.gr

15.00: Ελλάδα – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS

15.30: Τσεχία – ΗΠΑ, ΕΡΤ 2

15.30: Γαλλία – Γερμανία, ΕΡΤ 3