Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας που εξελίσσεται στο παρασκήνιο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον ταυτόχρονα με τις προσπάθειες να δημιουργήσει αντιρωσικό μέτωπο στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τους και τη στρατιωτική ενίσχυση στα σύνορα με τη Ρωσία, χρησιμοποιεί όλο και πιο εμπρηστική ρητορική αναφερόμενη στον Πούτιν.

Αφού πρώτα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Πούτιν «χασάπη», αργότερα δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία.

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ρώσους, για να τους πει ότι «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας».

Ακολούθησε διευκρίνιση τακτικής από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντ, Πεσκόφ, αντέδρασε ψύχραιμα στα λεγόμενα Μπάιντεν για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία αναφέροντας: «Αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής