Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπίζνες με το κράτος δολοφόνο τις ανησυχίες του οποίου ««συμμεριζόμαστε»

Οι νεκροί αμάχων στα παλαιστινιακά εδάφη καθημερινά αυξάνοντα. Πενήντα μέρες, πενήντα νεκροί (οι πέντε παιδιά, με μια σφαίρα στο κεφάλι) από πραγματικά πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, Χιλιάδες οι τραυματισμένοι λιγότερο και περισσότερο σοβαρά (από πραγματικά πυρά), συλλήψεις, απειλές…

Αυτά όμως δεν είναι ικανά να εμποδίσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μπίζνες με το κράτος δολοφόνο (όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης).

Αντιθέτως, όπως είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας Ισραήλ, συμμερίζεται τις ισραηλινές ανησυχίες του έναντι της Τεχεράνης, αναγνωρίζει το δικαίωμα «στην αυτοάμυνα» και μίλησε για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για την ασφάλεια.

Δε είπε μια λέξη για το όργιο βίας στα παλαιστινιακά εδάφη, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με το τέλος της τριμερούς συνάντησης, παρά μόνο ότι «υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επανέναρξη άμεσων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίτευξη βιώσιμης λύσης δύο κρατών, που θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους». Επίσης αναγόρευσε τις ΗΠΑ που πριν λίγο καιρό αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σε επιδιαιτητή για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

Πώς θα μπορούσε να πει, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναγάγει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ σε προνομιακό της συνομιλητή και συνεταίρο στην περιοχή, βαθαίνοντας τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συνεργασία μαζί του (όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης).

Όταν η η κυβέρνηση της «Αριστεράς του ρεαλισμού», παρά τα ψεύτικα λόγια συμπάθειας, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, από το Δεκέμβρη του 2015 (για να μη διακινδυνεύσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης φυσικά).

Ο δε Κύπριος Πρόεδρος, ως οικοδεσπότης, γεναιόδωρος προς τον φιλοξενούμενό του, μαζί με την αναφορά στην «ανάγκη να υπάρξει δίκαιη λύση για το κράτος του Ισραήλ αλλά και των Παλαιστινίων» καταδίκασε «κάθε αντισημιτική συμπεριφορά» (για τους δεκάδες δολοφονημένους και τους χιλιάδες τραυματίες, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κ. Αναστασιάδης).

Όσον αφορά τα όσα γενικότερα ελέχθησαν μετά τη συνάντηση: «Πίσω από τα παχιά λόγια για τη “στρατηγική συνεργασία”, την “ειρήνη” και τα διάφορα “αναγκαία project”, κρύβονται οι επικίνδυνοι πολεμικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή, αυτήν τη φορά με τη δημιουργία κλίματος κι αναζήτηση προσχημάτων για στοχοποίηση του Ιράν και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, που έγιναν με την κάλυψη του κ. Τσίπρα και του κ. Αναστασιάδη» επισημαίνει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.