Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπακογιάννη, να την «χαίρεσαι» την αντιδήμαρχο σου!

Το πραγματικό, χυδαίο πολιτικό της πρόσωπο έδειξε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ.

Σε σχόλιό της κάτω από ανάρτηση δημοσιογράφου των «Νέων» (άλλο φρούτο κι’ αυτό) με την φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο, το πολιτικό τζάκι που ονομάζεται «Έβερτ» , σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

evert

Επ’ αυτού, τρία σχόλια:

Πρώτον: Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ο πρωτόγονος, αισχρός αντικομμουνισμός της εν λόγω κυρίας. Για την ιστορία, να θυμήσουμε ότι ο παππούς της, Άγγελος Έβερτ, διετέλεσε διευθυντής Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας επί Κατοχής και ήταν ο ίδιος που, τον Δεκέμβρη του 1944, έδωσε εντολή για την έναρξη των πυροβολισμών ενάντια στους διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή, με αποτέλεσμα 33 νεκρούς.

Δεύτερον: Οι κατσαρίδες και τα τρωκτικά είναι εκείνες οι αστικές πολιτικές οικογένειες που, για δεκαετίες ολόκληρες, σαν τα παράσιτα, πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Οι κομμουνιστές από την άλλη, ουδέποτε κρύφτηκαν σαν «κατσαρίδες» και σαν «τρωκτικά», αλλά βρίσκονται πάντα μπροστά και φανερά, πρωτοπόροι στην πάλη των εργαζόμενων ενάντια στα παράσιτα.

Τρίτον: Κύριε Μπακογιάννη, να την χαίρεσαι!

Ο Νίκος Σοφιανός για το κατάπτυστο σχόλιο της Αλεξίας Εβερτ