Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο «μάθημα» αυταρχισμού της κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς: Επιτέθηκε με ΜΑΤ, χημικά και αύρες

Με ΜΑΤ, χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα» υποδέχτηκε η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς στο Σύνταγμα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού πρώτα απαγόρευσαν στην συγκέντρωση να προσεγγίσει την Βουλή, στην συνέχεια επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών με χημικά και αύρες.

Αυτή την στιγμή τα μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ, βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», παραμένοντας στο σημείο, απαιτώντας να τους επιτραπεί να προσεγγίσουν την Βουλή.

ekpaideytikoi mat ekpaideytikoi mat1 ekpaideytikoi mat2 ekpaideytikoi mat3 ekpaideytikoi mat4 ekpaideytikoi mat6

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνων να κηρύξει παράνομη την αποχή που κήρυξαν για την αξιολόγηση, κάλεσαν σήμερα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού, προσέφυγαν στα δικαστήρια, αξιοποιώντας τις κατάπτυστες προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη, για να βγάλουν την απεργία – αποχή ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη. Η επόμενη κίνηση των Ομοσπονδιών είναι να προσφύγουν απέναντι στην απόφαση ζητώντας έφεση άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο η απεργία θα είναι σε ισχύ μέχρι να τελεσιδικήσει.

Πίσω από τα πανό των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ βρίσκονται τα μαχητικά μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ. Με τύμπανα και καπνογόνα, οι εκπαιδευτικοί ξεκαθαρίζουν ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Συνθήματα όπως «απεργία αποχή, σε όλα τα σχολεία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία» και «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά» εναλλάσσονταν συνεχώς, καθώς η πορεία κατευθυνόταν από τα Προπύλαια προς την Βουλή.

che guevara 008