Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας και η συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια έχει την υπογραφή όλων των αστικών κομμάτων 🎥 VIDEO

Τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,  Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και τα περί «κενού στην άμυνα της χώρας» από τον εξοπλισμό της Ουκρανίας.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, υπενθύμισε ότι πρόσφατα, μόλις πριν δέκα μέρες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την παραμονή της συστοιχίας Πάτριοτ, αναδεικνύοντας ότι και τα τρία κόμματα στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. ‘Εθεσε, δε, το εύλογο ερώτημα: «Η συστοιχία των Πάτριοτ, στη Σαουδική Αραβία είναι για να διαφυλάσσει τα αμυντικά συμφέροντα της χώρας μας και να ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα ή να την αποδυναμώσει;».

«Όταν η κυβέρνηση στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία αδυνατίζει η αμυντική θωράκιση της χώρας μας», είπε και υπενθύμισε πως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μόνο το ΚΚΕ  απαίτησε να μην σταλούν όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα τα απαγορευμένα όπλα του «λευκού φωσφόρου».

Κατήγγειλε ακόμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν με αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι έχουν υπερψηφίσει τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στα σχέδια του ΝΑΤΟ και δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας. Στηλίτευσε τη στάση τους που δεν τολμάνε ούτε ν΄ αναφέρουν ονομαστικά τους «συμμάχους» της κυβέρνησης. «Τί είδους αντιπολίτευση είναι αυτή που φοβούνται να πουν ποιοι είναι οι σύμμαχοι του Μητσοτάκη;» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας είναι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Με αφορμή την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, υπενθύμισε πως ιδρύθηκε με σκοπό να πλήξει τη Σοβιετική Ένωση, ήταν σε βάρος των λαών που αντιστέκονταν κι έκανε επεμβάσεις, δημιουργούσε χούντες, αλλαγές συνόρων και προτεκτοράτα (όπως Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κ.λπ.).

Κατήγγειλε πως κανένα από τα αστικά κόμματα δεν είπε κουβέντα, δεν έβγαλε κιχ για τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου που περιλαμβάνουν την αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, (F – 16, αντιπυραυλικών συστημάτων), τη στήριξη με 40 δις ευρώ της Ουκρανίας, την αναβάθμιση των σχέσεων και την επιτάχυνση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Αυτά οδηγούν σε γενίκευση της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, προειδοποίησε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Επίσης, υπενθύμισε πως με την βούλα του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να προχωρήσει ο οδικός χάρτης Ελλάδας – Τουρκίας για τη ΝΑ Μεσόγειο, με στόχο την ισχυροποίηση του Νοτιοανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ και την διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών, δηλαδή «συνδιαχείριση του Αιγαίου σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία, η ΕΕ επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών όσον αφορά τα εξοπλιστικά που σημαίνει κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και συγκρούσεων και ο λαός πρέπει ν΄απεγκλωβιστεί από αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, τα οποία είναι σε βάρος της ίδιας του της ζωής.

Πηγή 902

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Ατέχνως Καλές Διακοπές