Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αφίσα για το Πολυτεχνείο χωρίς το… «Έξω οι ΗΠΑ»! (ΦΩΤΟ)

Η ξετσιπωσιά και πολιτικός αριβισμός αποτελούν διαχρονικά χαρακτηριστικό γνώρισμα της σοσιαλδημοκρατίας. Σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείο και στο πλαίσιο της κάλπικης αντιπαράθεσής τους με τη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται τους «αγώνες της αριστεράς», το «λαϊκό κίνημα», κλπ.

Ως κυβέρνηση αποδείχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές του ΝΑΤΟ, του «διαβολικά καλού» Τραμπ, υπέγραψαν την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και έβαλαν πλάτη στα ιμπεριαλιστικά αμερικανονατοικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για τους ίδιους που, ως κυβέρνηση, έστελναν τα ΜΑΤ να τσακίσουν εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις και αντιιμπεριαλιστικές πορείες (βλέπε άγαλμα Τρούμαν).

Σήμερα, ξαναθυμήθηκαν το Πολυτεχνείο και τους αγώνες του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα.

Με θράσος χιλίων σοσιαλδημοκρατών, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί που δεν ξεχωρίζουν το σήμα της ειρήνης απ’ αυτό της μερσεντές) δημοσίευσε αφίσα με τίτλο «Τα καθεστώτα τα ρίχνει ο λαός», σε άλλη μια προσπάθεια να καπηλευτεί την αγωνιστική παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, για κάποιον λόγο που μόνο αυτοί γνωρίζουν, από την φωτογραφία του Πολυτεχνείου… απουσιάζει η στήλη στην οποία αναγράφονταν «ΈΞΩ ΑΙ ΗΠΑ». Μην παρεξηγηθεί και ο κύριος πρέσβης. Τυχαίο; Κόπηκε στο… μοντάζ; Δεν βρήκαν άλλη φωτογραφία; Δεν ξέρουμε…

Σε κάθε περίπτωση καθόλου περίεργο για ενα κόμμα που «πίνει νερό» στο όνομα της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα