Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσταλγός της Χούντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν ήξεραν; Δε ρώτησαν; Πως έβαλαν έναν άνθρωπο που διαλαλούσε τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις το ψηφοδέλτιο τους; Γιατί έπρεπε να υπάρξει δημόσια καταγγελία για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου ο εν λόγω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος; 

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την είδηση ότι στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, υπήρχε άτομο που δημοσίως, μέσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφραζε ακροδεξιές, φιλοχουντικές απόψεις. Έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο Χρ. Γιαννούλης ανάγκαστηκε να θέσει εκτός ψηφοδελτίου τον Παύλο Μπογιαννίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» στο Νομό Ημαθίας. 

Bogianidis3

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» αναφέρει ότι δεν απέπεμψε ο ίδιος τον υποψήφιό του, αλλά ότι έκανε άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μπογιαννίδη. Πιο συγκεκριμένα ο Χρ. Γιαννούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«Πριν από λίγα λεπτά έκανα άμεσα αποδεκτή την παραίτηση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου στη. Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Παύλου Μπογιαννίδη. Κάθε προσπάθεια, δημόσια τοποθέτηση, αναπαραγωγή κειμένων η δηλώσεων που αφήνουν έστω και μια χαραμάδα ανοχής στην Ακροδεξιά την Δικτατορία και τον αντισημιτισμό θα συναντούν την μηδενική ανοχή μου αλλά και την ανοχή της Παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για την Κεντρική Μακεδονία. Ακόμη και αν δεν κατάφερε να αποδώσει ακριβώς τις θέσεις του, υιοθετώντας τις δημοκρατικές αξίες του τόπου μας ο Παύλος Μπογιαννίδης τίθεται εκτός του ψηφοδελτίου νίκης της παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Καμία ανοχή στον Φασισμό και τον Εθνικισμό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εν λόγω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβε τις ακροδεξιές του απόψεις, αναπαράγοντας φιλοχουντικές δημοσιεύσεις αλλά και κείμενα της φασιστικής-χουντικής φυλλάδας «Στόχος»:

Bogianidis2

Bogianidis1

Το ερώτημα παραμένει: Με τι κριτήριο έγινε δεκτός ο κ. Μπογιαννίδης στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι κανείς δε δύναται να πιστέψει ότι σε μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή της Ημαθίας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε γνώριζαν τις πολιτικές απόψεις του υποψηφίου τους. 

Το σπουδαιότερο ζήτημα ωστόσο είναι ότι και αυτή η περίπτωση είναι ενδεικτική του πραγματικού χαρακτήρα της περιβόητης «προοδευτικής συμμαχίας» και των «αντιφασιστικών μετώπων» που επιχειρεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εγκλωβίσει λαϊκές μάζες ενόψει των επερχόμενων εκλογών…