Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντροπή για τη «Μαύρη Θύελλα»: Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Καλαμάτα καλούν σε υπερψήφιση του εκλεκτού της ΝΔ στην Περιφέρεια!

«Το δίλημμα των Περιφερειακών εκλογών για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι το ποιος από τους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Το πραγματικό δίλημμα είναι το πόσο πιο δυνατή θα είναι η ”Λαϊκή Συσπείρωση” σε Περιφέρεια και Δήμους, για να δυναμώσει η αποκάλυψη αυτών των σχεδιασμών, τα εμπόδια σε αυτή την πολιτική. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάσες ανακούφισης του λαού και για όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη»

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Γιάννης Σεντεμέντες, ποδοσφαιριστής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, με αφορμή τη ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτας που καλεί τους φιλάθλους, σε υπερψήφιση του εκλεκτού της ΝΔ στην Περιφέρεια, Πτωχού.

«Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Καλαμάτας θεωρούν ότι τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα με τον κ. Πτωχό σε σχέση με τον κ. Τατούλη», σημειώνουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και προσθέτουν: «Η παραπάνω ενέργεια επιβεβαιώνει ότι η μόνη αντιπαράθεση μεταξύ Πτωχού – Τατούλη είναι το που θα μοιραστεί η πίτα εκατομμυρίων από τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης των μεγαλοεπενδυτών της Πελοποννήσου (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος κ.τλ.)».

Τονίζουν ότι «τα συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων της ομάδας, όπως γενικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν ταυτίζονται με αυτά του λαού» και θυμίζουν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η «Μαύρη Θύελλα», κατά το παρελθόν, τα οποία πλήρωσε και θα πληρώνει. «Πριν η Α.Ε. πάρει θέση για το ποιον θα ψηφίσουμε στις Περιφερειακές εκλογές, ας πληρώσει πρώτα το Δήμο Καλαμάτας για τη χρήση των δημοτικών υποδομών που αξιοποιεί εδώ και 10ετίες και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ», καταλήγουν.

Ν. Κουτουμάνος: «Πτωχός και Τατούλης εμπαίζουν τους αγροτοκτηνοτρόφους»

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δ. Πτωχός και Π. Τατούλης εμπαίζουν τους αγροτοκτηνοτρόφους με τις εξαγγελίες τους και την απόκρυψη των αιτιών και των υπαιτίων της άσχημης κατάστασης που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά στην Πελοπόννησο αφού «κανείς τους δεν τοποθετείται στα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, για μείωση του κόστους παραγωγής, για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς από φυσικές καταστροφές», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Κουτουμάνος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «μετά τα δύο δημοπρατήρια που εξήγγειλε και υλοποίησε (!!!) η περιφερειακή αρχή Τατούλη σε Τριφυλία και Δυτική Κορινθία, ήρθε η σειρά του κυρίου Πτωχού χθες από την Τρίπολη να εξαγγείλει και αυτός δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων. Δέκα χρόνια πίσω λες και δεν άλλαξε τίποτα» και προσθέτει πως «μετά τα κτηνοτροφικά πάρκα (κάτι σαν τα βιομηχανικά πάρκα!!!) που εξήγγειλε και υλοποίησε (!!!) η περιφερειακή αρχή Τατούλη, ήρθε και εξήγγειλε από την Κορινθία, ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, θα γίνουν εξαγωγείς εάν ψηφίσουν τη “Νέα Πελοπόννησο” του κυρίου Τατούλη. Αναμένουμε ανάλογες εξαγγελίες του κυρίου Πτωχού».

«Επειδή οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου δεν τρώνε σανό, τους καλούμε να γυρίσουν τις πλάτες στους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων, να υπερψηφίσουν τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους», επισημαίνει.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα